in

Kumaha naroskeun tagihanana dina basa Perancis: pituduh pamungkas pikeun terang kumaha naroskeun tagihanana di réstoran

Pilarian kumaha naroskeun tagihanana dina basa Perancis kalayan elegan sareng sopan! Naha anjeun di Perancis atanapi di kafé nganggo basa Perancis, terang kumaha ngagunakeun ekspresi anu leres tiasa ngajantenkeun bédana. Tina budaya nyuhunkeun tambahan kana variasi régional, pituduh lengkep ieu ngungkabkeun sadaya rusiah pikeun ngawasaan aspék penting ieu kahirupan sapopoé di Perancis. Janten, naha anjeun siap janten pamenta tagihan pro? Baca on pikeun manggihan sagalana ngeunaan ritual penting ieu gastronomy Perancis!

titik konci

  • "Tagihan, punten" mangrupikeun frasa umum pikeun naroskeun tagihanana di réstoran atanapi kafé dina basa Perancis.
  • Panginten cara anu paling sopan pikeun naroskeun tagihanana nyaéta, "Dupi abdi tiasa nampi tagihanana?" »
  • Aya sababaraha cara pikeun ménta tambahan dina basa Perancis, tapi "L'addition, s'il vous plait" paling umum tur sopan.
  • Frasa sapertos "Naha abdi tiasa nampi tagihanana?" atawa "Naha abdi tiasa gaduh tagihanana, mangga?" » ogé dipaké pikeun ménta tambahan sacara resmi.
  • Di Perancis, nalika naroskeun tagihanana di réstoran atanapi kafé, biasa nganggo frasa "L'addition, s'il vous plait" dina cara anu sopan.
  • Frase "Dupi abdi tiasa gaduh tagihanana mangga" mangrupakeun cara formal jeung sopan nanya tagihanana di réstoran dina basa Perancis.

Kumaha naroskeun tagihanana dina basa Perancis: pituduh lengkep

Kumaha naroskeun tagihanana dina basa Perancis: pituduh lengkep

Naroskeun tagihanana di réstoran atanapi kafe di Perancis sigana matak pikasieuneun, khususna upami anjeun henteu terang basana. Nanging, kalayan frasa anu leres sareng sakedik kapercayaan, anjeun tiasa ngalakukeun éta kalayan gampang sareng sopan. Ieu mangrupikeun pituduh lengkep ngeunaan cara naroskeun tambihan dina basa Perancis, kalayan ekspresi umum, tip ngucapkeun sareng conto dialog.

Babasan umum

Frase anu paling umum pikeun naroskeun tambihan dina basa Perancis nyaéta:

"Cék, mangga. »

Frase ieu sopan tur hormat, sarta eta dipikaharti dina sakabéh réstoran jeung kafe.

Upami anjeun hoyong langkung formal, anjeun tiasa nganggo salah sahiji ungkapan ieu:

" Dupi abdi tiasa cék mangga? »
"Dupi urang tiasa gaduh tagihanana, mangga?" »

Baca: Konsékuansi Serius tina kaleuwihan Mesin Coolant: Kumaha Ngahindarkeun jeung Ngarengsekeun Masalah Ieu

Tips ngucapkeun

Ieu sababaraha tip ngucapkeun pikeun frasa umum:

  • tagihanana : Ngucapkeun "la-di-syon"
  • Punten : Ngucapkeun "si-vou-plè"
  • Bisa teu kuring : Ngucapkeun "pwi-j'"
  • Avoir : Ngucapkeun "a-vouar"
  • Bisa : Ngucapkeun "pou-ri-on"

Conto Dialog

Ieu sababaraha conto dialog pikeun ngabantosan anjeun latihan:

Palayan : "Tos rengse? »
ANJEUN : “Enya nuhun. Cék, mangga. »

Palayan : " Tangtosna. Ieu tagihan anjeun. »
ANJEUN : " Hatur nuhun pisan. »

Palayan : "Dupi abdi tiasa masihan anjeun nanaon sejenna?" »
ANJEUN : " Henteu nuhun. Kami siap angkat. »

- Ngawasaan tulisan 'Kuring bakal nelepon anjeun énjing': pituduh lengkep sareng conto praktis

Tips tambahan

Ieu sababaraha tip tambahan pikeun naroskeun tagihan dina basa Perancis:

  • Janten sopan tur hormat.
  • Jieun kontak panon jeung server.
  • Nyarita jelas jeung lalaunan.
  • Tong buru-buru.
  • Upami anjeun teu ngartos naon waé, nyuhunkeun klarifikasi.

Kalayan prakna sakedik, anjeun bakal tiasa naroskeun tagihanana dina basa Perancis kalayan kapercayaan lengkep. Émut janten sopan, nyarios anu jelas sareng nikmati tuangeun anjeun!

Budaya Perancis menta tambahan

Di Perancis, naroskeun tagihanana dianggap tindakan sosial anu penting. Aya protokol anu tangtu pikeun mastikeun yén prosésna lancar sareng sopan. Di dieu aya sababaraha titik konci tina budaya Perancis nanyakeun tambahan:

  • Éta dianggap kurang ajar naroskeun tagihan sateuacan bérés tuang.
  • Hadé pisan mun éta ngadagoan server datang jeung nanya lamun geus rengse.
  • Sakali anjeun parantos tuang, anjeun tiasa naroskeun tagihanana nganggo salah sahiji frasa umum anu disebatkeun di luhur.
  • Biasana tip di Perancis, tapi henteu wajib.
  • Upami anjeun hoyong ngantunkeun tip, anjeun tiasa ngalakukeunana sacara kontan atanapi ku cara nambihan jumlah tambahan kana kartu kiridit anjeun.

Ku ngartos budaya Perancis naroskeun tagihanana, anjeun tiasa mastikeun yén anjeun naroskeun tagihanana ku cara anu sopan sareng hormat.

Varian régional

Sanajan frase "L'addition, s'il vous plait" teh frase paling umum pikeun nanyakeun keur tambahan dina basa Perancis, aya sababaraha variasi régional anjeun bisa sapatemon. Ieu sababaraha conto:

  • Di kiduleun Perancis: "Tikétna, mangga." »
  • Di wétan Perancis: "Catatan, mangga. »
  • Di Bélgia: "Cék, mangga. »
  • Dina Swiss: "Catatan, mangga. »

Kadé dicatet yén variasi régional ieu kirang umum ti frase baku "Tagihan, mangga." Upami anjeun henteu yakin kana variasi régional mana anu dianggo, langkung saé ngagunakeun frasa standar.

Tips kanggo kaayaan susah

Bisa jadi Anjeun manggihan diri dina kaayaan dimana anjeun teu nyaho kumaha carana ménta tagihanana dina basa Perancis. Ieu sababaraha tip pikeun nanganan kaayaan ieu:

  • Paké gesture a: Anjeun tiasa ngangkat leungeun anjeun atanapi gelombang ka palayan pikeun nunjukkeun yén anjeun hoyong tagihanana.
  • Nunjuk kana tambahan: Upami tagihanana parantos aya dina méja anjeun, anjeun tiasa nunjuk ka dinya sareng nyarios, "Tagihan ieu, punten." »
  • Tanya babaturan atawa anggota kulawarga pikeun pitulung: Mun anjeun kalawan batur anu speaks Perancis, anjeun bisa ménta aranjeunna pikeun pitulung nanya tagihanana.
  • Paké aplikasi tarjamah: Aya seueur aplikasi tarjamahan anu tiasa ngabantosan anjeun narjamahkeun frasa "L'addition, s'il vous plait" kana basa Perancis.

Ku nuturkeun tip ieu, anjeun tiasa ngadamel kaayaan anu sesah sareng naroskeun tagihanana dina basa Perancis kalayan percaya diri.

Baca: The Gentlemen Netflix: Panggihan alam semesta anu pikaresepeun dina séri éta kalayan matak bergengsi
🍽️ Kumaha cara naroskeun tagihan dina basa Perancis?
Frase anu paling umum pikeun naroskeun tagihanana dina basa Perancis nyaéta "L'addition, s'il vous plait". »Frasa ieu sopan tur hormat, sarta eta dipikaharti dina sakabéh réstoran jeung kafe.

🗣️ Kumaha cara ngucapkeun frasa umum pikeun naroskeun tagihanana?
Pikeun ngucapkeun frasa umum anu leres, ieu sababaraha tip: "L'addition" dilafalkan "la-di-syon" sareng "S'il vous plait" dilafalkan "si-vou-plè".

🗨️ Naon conto dialog pikeun ménta tagihan dina basa Perancis?
Conto dialog pikeun menta tambahan dina basa Perancis nyaéta:
Pelayan: "Tos rengse?" »
Anjeun: "Sumuhun, hatur nuhun. Cék, mangga. »
Pelayan : “Tangtos. Ieu tagihan anjeun. »
Anjeun: “Hatur nuhun pisan. »

🤔 Naon sababaraha tip tambahan pikeun naroskeun tagihan dina basa Perancis?
Sababaraha tips tambahan pikeun nanyakeun tagihan dina basa Perancis nyaéta: sopan tur hormat, kontak panon jeung palayan, nyarita jelas tur lalaunan, sarta ulah rusuh.

📝 Naon titik konci pikeun naroskeun tagihan dina basa Perancis?
Frase umum pikeun nanyakeun keur tagihan dina basa Perancis "L'addition, s'il vous plait". Panginten cara anu paling sopan pikeun naroskeun tagihanana nyaéta, "Dupi abdi tiasa nampi tagihanana?" » Aya sababaraha cara pikeun ménta tambahan dina basa Perancis, tapi "L'addition, s'il vous plait" paling umum tur sopan.

🧾 Kumaha cara naroskeun tagihanana ku cara anu sopan di Perancis?
Pikeun naroskeun tagihanana sacara sopan di Perancis, anjeun tiasa nganggo frasa "L'addition, s'il vous plait" di réstoran atanapi kafe.

[Jumlah: 0 hartosna: 0]

Ditulis ku Dieter B.

Wartawan gairah ngeunaan téknologi anyar. Dieter nyaéta redaktur Ulasan. Saméméhna, anjeunna panulis di Forbes.

Ninggalkeun comment hiji

Alamat email anjeun moal diterbitkeun. widang dibutuhkeun nu ditandaan *

Naon anu anjeun pikirkeun?

385 nunjuk
Upvote Downvote