in

Boven: 17 beste sciencefictionseries die je niet mag missen op Netflix

Ben jij een sciencefictionliefhebber en op zoek naar de beste series in het genre op Netflix? Zoek niet verder, wij hebben het voor u samengesteld de top 10 beste sciencefictionseries beschikbaar op het streamingplatform. Bereid je voor om naar futuristische werelden te worden getransporteerd, ontdek boeiende plots en laat je verrassen door onverwachte wendingen.

Of je nu een fan bent van tijdreizen, dystopieën of intergalactische avonturen, deze lijst is voor jou. Dus leun achterover in je ruimteschip (of op de bank) en duik in onze selectie van de spannendste series van Netflix. Houd vol, het wordt kosmisch!

1. Zwarte spiegel

Zwarte spiegel

Diep geworteld in het digitale tijdperk, Zwarte spiegel is een welsprekende en provocerende anthologiereeks die een licht werpt op onze complexe relatie met technologie. Het zet ons aan het denken over hoe we ermee omgaan en hoe het onze samenleving vormgeeft.

De serie onderzoekt de donkere kant van technologie en de potentieel verwoestende impact ervan op de mensheid. De makers gebruiken een mix van genres en settings om elke aflevering een nieuw perspectief te geven, wat de serie bijzonder scherpzinnig en inventief maakt. Donkere humor, vermengd met angstaanjagende inkijkjes op onze mogelijke toekomst, geeft Zwarte spiegel zijn onderscheidende en gedenkwaardige karakter.

Elke aflevering roept cruciale ethische en morele vragen op over het gebruik van technologie, waardoor we de implicaties van onze technologische keuzes in twijfel moeten trekken. De serie nodigt ons uit om na te denken over hoe we door een wereld kunnen navigeren waarin technologie ons menselijk begrip te boven gaat.

Seriedetails

TitelZwarte spiegel
GenreScifi, Thriller
ClassificatieTV-MA
OmschrijvingEen anthologiereeks die onze relatie ontleedt
met technologie
HighlightsOntdek de donkere kant van technologie,
roept ethische en morele vragen op,
gebruikt een mix van genres en instellingen
Zwarte spiegel

met Zwarte spiegelwordt je uitgenodigd om een ​​donkere spiegel van onze eigen samenleving te betreden, om alternatieve werelden te ontdekken waar technologie de controle heeft overgenomen, en om de rol te bevragen die we willen dat technologie in onze toekomst speelt.

2. Een meisje en een astronaut

Een meisje en een astronaut

Laten we ons onderdompelen in de wereld van Een meisje en een astronaut, een Poolse serie die romantiek en sciencefiction vakkundig combineert en ons meeneemt op een emotionele reis door de tijd. Deze complexe liefdesdriehoek, die een indrukwekkende dertig jaar beslaat, biedt een intense verkenning van thema's als liefde, tijd en opoffering.

Het verhaal volgt het leven van Marta, een jonge vrouw wiens leven op zijn kop staat als haar vriend, een astronaut, de ruimte in wordt gestuurd. Het verhaal speelt zich af in zowel 2022 als 2052 en weeft een verhaal dat zowel Marta's zorgeloze jeugd als haar latere leven weerspiegelt, gekenmerkt door volwassenheid en het gewicht van de genomen beslissingen. Wanneer haar vriend, vermoedelijk dood en cryogeen bevroren, terugkeert van zijn reis, worden onvoorziene gebeurtenissen geactiveerd, wat een extra dimensie toevoegt aan deze liefdesaga.

De hoofdrol spelers Vanessa Alexander, Jedrzej Hycnar, Jakub Sasak et Magdalena Cielecka brengen een opmerkelijke prestatie, waardoor dit drama nog boeiender wordt. Deze serie, uitgebracht op 17 februari 2023, heeft de aandacht getrokken van het publiek en critici.

De mix van genres Een meisje en een astronaut geeft het een frisheid die het onderscheidt van andere sciencefictionseries. Liefde, tijd en opoffering worden verkend met een diepgang en gevoeligheid waardoor je lang na het kijken nog blijft nadenken. Of je nu een die-hard sci-fi-fan bent of gewoon op zoek bent naar een aangrijpend liefdesverhaal, deze Poolse serie mag je niet missen op Netflix.

3. Welkom in Eden

Welkom in Eden

Stel je voor dat je wordt uitgenodigd in een mysterieus paradijs, ver weg van de dagelijkse realiteit. Dit is het verleidelijke uitgangspunt achter de Spaanse sciencefictionserie Welkom in Eden. Deze Spaanstalige dramaserie volgt een groep jongeren, gekenmerkt door hun obsessie met sociale media, die worden uitgenodigd in een enigmatisch paradijs genaamd Eden.

Gemaakt door Joaquín Górriz en Guillermo López, Welkom in Eden is een spannend drama dat je twee seizoenen lang in spanning houdt. Terwijl de perspectieven van de gasten op dit geïsoleerde eiland veranderen, ontvouwt zich een heerlijke intrige die de kern van het verhaal vormt. De indrukwekkende cast bestaat uit Amaia Aberasturi, Berta Castañé, Tomás Aguilera en Guillermo Pfening.

De serie is een perfecte mix van Negen volslagen vreemden en de wildernis, die de kijkers een dosis mysterie, drama en actie biedt. Het onderzoekt thema's als obsessie voor sociale media, het verlangen naar perfectie en de duistere geheimen achter idyllische verschijningen. Met een releasedatum gepland voor 6 mei 2022, Welkom in Eden is zeker een serie om toe te voegen aan je Netflix-kijklijst.

Beoordeeld TV-MA, Welkom in Eden combineert vakkundig de genres sciencefiction, actie en drama om een ​​aangrijpend verhaal te creëren dat je tot het einde boeit. Bereid je voor om te worden getransporteerd naar een wereld waar het paradijs niet is wat het lijkt, en waar elke hoek van het paradijs een duister geheim verbergt dat wacht om onthuld te worden.

Welkom in Eden | Officiële trailer | Netflix

4. De barrière

De barrière

Duik in een dystopische toekomst met De barrière, een Spaans sciencefictiondrama dat de gevestigde orde uitdaagt. Deze serie neemt je mee naar een toekomst waarin dictators regeren en grote steden in secties zijn verdeeld om de macht te behouden en hulpbronnen te beheren. Deze duistere toekomstvisie onderzoekt diepgaande thema’s als onderdrukking, verzet en overleving.

Gemaakt door Daniel EcijaLa Barrière volgt de strijd van een gezin om de ongelijkheid in Madrid te overleven. Met een indrukwekkende cast waaronder Unax Ugalde, olivia molina et Eleanor Wexlerlaat dit boeiende drama ons zien hoe individuen worstelen om te overleven en zich aan te passen aan een hartverscheurende realiteit.

The Barrier is niet alleen een aangrijpend drama, het dient ook als waarschuwing voor de huidige koers van de samenleving. Volgens de mening van Jael Tygiel, “The Barrier dient, net als de meeste hoogwaardige sciencefiction, als een waarschuwing met betrekking tot het huidige pad waarop de samenleving zich bevindt. »

Deze serie combineert elementen van thriller, spanning en science fiction om een ​​onvergetelijke televisie-ervaring te creëren. Bereid je voor om getransporteerd te worden naar een wereld waar de strijd voor vrijheid en overleving een dagelijkse realiteit is.

5. I-Land

Ik-Land

Stel je voor dat je gestrand bent op een onbewoond eiland, beroofd van al je herinneringen, zonder een spoor van beschaving aan de horizon. Dit is precies het uitgangspunt van Ik-Land, een sciencefiction-miniserie die je meeneemt vanaf de eerste aflevering.

Deze serie, gemaakt door Anthony Salter, maakt zijn debuut in het sciencefiction-universum met een uitgangspunt dat even intrigerend als eng is. De hoofdrolspelers, een groep van tien mensen, worden wakker op een eiland zonder herinnering aan wie ze zijn of hoe ze daar terecht zijn gekomen. Zo begint hun strijd om te overleven in deze vijandige realiteit, terwijl ze het mysterie van hun ware identiteit ontrafelen.

“I-Land verrast met zijn wendingen. Salters creatieve integratie van een virtual reality-aspect voegt een laag van intrigerende existentiële vragen toe, maar The I-Land roept wellicht meer filosofische idealen op dan bevredigende resoluties. » – Yaël Tygiel

Deze serie, uitgebracht op 12 september 2019, wist zijn publiek te boeien met zijn uitgelezen cast, waaronder Natalie Martinez, Kate Bosworth, Ronald Peet en Sibylla Deen. Met zijn mix van avontuur, drama en mysterie, Ik-Land biedt een meeslepende ervaring die de kijker ertoe aanzet de aard van de werkelijkheid en het belang van onze identiteit in twijfel te trekken.

Als je op zoek bent naar een sciencefictionserie die mysterie, actie en reflectie combineert, Ik-Land is een must-see op Netflix. Bedenk echter dat, net als in het mysterieuze paradijs van Eden uit de vorige serie, schijn bedriegt.

6. Alice in Wonderland

Alice in Wonderland

Alice in Wonderlandof Alice in grensgebied in het Engels, is een sciencefictionthriller gebaseerd op een manga met dezelfde naam, geschreven door Haro Aso. Dit is niet zomaar een sciencefictionshow; het is een meeslepende ervaring die je meeneemt naar een wereld vol competitie, spanning en mysterie.

Stel je eens voor dat je in een parallelle wereld terechtkomt, waar overleven afhangt van je vermogen om dodelijke uitdagingen te overwinnen. Dit is precies het lot dat is weggelegd voor de hoofdrolspelers van deze serie. Jonge twintigers worden van de ene op de andere dag ondergedompeld in gevaarlijke spelletjes waarbij elke beslissing fataal kan zijn.

Alice in Wonderland combineert op elegante wijze de elementen van een thriller, spanning en sciencefiction. De kijker wordt voortdurend in spanning gehouden, heen en weer geslingerd tussen de opwinding van de concurrentie en de angst om te overleven. De serie onderzoekt ook groepsdynamiek, overlevingsstrategieën en morele dilemma's, allemaal tegen een boeiende sciencefictionachtergrond.

Deze serie is een must-see voor alle sciencefiction-, thriller- en mysteriefans. De plot, de boeiende setting en de complexe karakters maken het afAlice in Wonderland een unieke televisie-ervaring.

7. Manifest

manifest

Stel je eens voor dat je op een gewone vlucht zit, door een turbulente zone gaat en als je landt, ontdek je dat de wereld die je kende niet meer bestaat. Dit is precies wat er gebeurt met de passagiers van de vlucht manifest, een fascinerend en aangrijpend sciencefictiondrama.

De vlucht, die vijf jaar lang verdwijnt, keert plotseling terug zonder dat de passagiers een dag ouder zijn geworden. Deze mysterieuze verdwijning en de even enigmatische terugkeer van de passagiers vormen de kern van de intriges van de serie. Maar dat is niet alles. manifest onderzoekt niet alleen het mysterie van de verdwijning van het vliegtuig, maar duikt ook in de persoonlijke en maatschappelijke gevolgen van hun terugkeer.

De wereld is tijdens hun afwezigheid blijven draaien en ze zijn gedwongen zich aan te passen aan een realiteit die radicaal is veranderd. Hun families en vrienden hebben te maken gehad met hun verlies, en nu moeten ze omgaan met hun plotselinge en onverklaarbare terugkeer.

Door elementen van drama, sciencefiction en mysterie te combineren, manifest biedt een complex en veelzijdig verhaal, dat je van begin tot eind in spanning houdt. Als je een fan bent van series die je aan het denken zetten en de werkelijkheid in twijfel trekken, dan manifest verdient zeker een plekje op je lijst met programma's om te bekijken op Netflix.

8. De imperfecties

De imperfecties

Dompel jezelf onder in een wereld waar actie avontuur en het bovennatuurlijke ontmoet De imperfecties. Deze spannende en snelle serie volgt de levens van drie jonge mensen, wier lot op zijn kop wordt gezet door wetenschappelijke experimenten uitgevoerd door een mysterieuze wetenschapper. Ze zijn begiftigd met bovennatuurlijke krachten en hebben de taak de mensheid tegen monsters te beschermen.

De sterrencast bestaat onder meer uit Italia Ricci, Morgan Taylor Campbell en Rhianna Jagpal, die respectievelijk Juan de Chupacabra, Tilda de Banshee en Abbi de Succubus spelen. Hun missie? Vind de wetenschapper die ze in monsters heeft getransformeerd om hun menselijkheid te herwinnen.

De imperfecties is een serie die je in spanning houdt, waarbij actie, avontuur en bovennatuurlijke elementen vakkundig worden gecombineerd. Elke aflevering dompelt je dieper onder in het mysterieuze universum van de serie, waardoor je de avonturen en uitdagingen ervaart waarmee onze drie hoofdrolspelers te maken krijgen.

Bereid je voor op een avontuur dat rijk is aan emotie en spanning De imperfecties. Een serie die ongetwijfeld een bovennatuurlijk tintje zal geven aan je Netflix-avonden.

9. Maniak

Maniac

Dompel jezelf onder in de vreemde en verwarrende wereld van Maniac, een zwarte komedie met een vleugje sciencefiction die je meeneemt in de wendingen van een ongewone farmaceutische proef. Deze unieke ervaring wordt beleefd door twee vreemden, belichaamd door Emma Stone et Jonah Hill, die tijdens dit proces op onverklaarbare wijze met elkaar verbonden zijn.

Dit is een serie die genres overstijgt en op vakkundige wijze donkere komedie, sciencefiction en psychologische elementen combineert. Het maakt deel uit van een retro-futuristische esthetiek en dompelt ons onder in een psychedelische versie van New York. Maniac valt op door zijn verbluffende visuele benadering en het vermogen om complexe thema's zoals psychische aandoeningen, menselijke interacties en de realiteit op werkelijk originele manieren te verkennen.

De serie leunt sterk op droge, satirische humor, waardoor kijkplezier ontstaat Maniac heerlijk provocerend en tot nadenken stemmend. De serie is ondertekend door bedenker Patrick Somerville, bekend van zijn werk De overblijfselen. Hij slaagde erin een uniek werk te creëren dat je verbijsterd en verbaasd achterlaat, terwijl het je aan het denken zet over existentiële vragen.

Of je nu een fan bent van sciencefiction, duistere komedie of gewoon op zoek bent naar een serie die buiten de gebaande paden ligt, Maniac is een optie om te overwegen tijdens je volgende Netflix-bingewatchsessie.

10. De reizigers

De reizigers

Stel jezelf eens voor in de verre toekomst, waar de enige overlevingskans van de mensheid op de schouders van een groep tijdreizigers rust. Dit is precies het boeiende concept van De reizigers, een spannend sci-fi-avontuur dat je lef zal grijpen.

De reizigers in kwestie zijn bewustzijnen, geesten uit de toekomst, die naar het heden worden gestuurd om een ​​dreigende catastrofe te voorkomen. Elk van hen is voorbestemd om het lichaam te bewonen van een persoon die in onze tijd leeft, en zo hun dagelijks leven over te nemen, terwijl ze in het geheim werken aan het wijzigen van de loop van het lot.

“The Travellers is een premium tijdreiservaring die een creatief perspectief op het genre biedt met een ongelooflijk getalenteerde cast. » – Yaël Tygiel

Maar wat deze serie nog intrigerender maakt, is de verkenning van de uitdagingen en gevolgen van het veranderen van het verleden. Elke actie en elke beslissing van deze tijdreizigers heeft een impact, en niet altijd de verwachte impact. Het is een complexe puzzel waarbij elk stukje telt, waarbij de kleinste misstap potentieel meer schade kan aanrichten dan degene die ze proberen te vermijden.

Als je een sciencefictionfan bent, De reizigers is een serie die je niet onverschillig laat. Met zijn mix van spanning, thriller en temporeel avontuur is deze serie een juweeltje dat je niet mag missen op Netflix.

11.Inwoner van het kwaad

Resident Evil

Aangepast van de beroemde videogamefranchise, Resident Evil is een boeiende serie die horror, actie en avontuur combineert. Het verhaal ontvouwt zich langs twee fascinerende en nauw met elkaar verbonden tijdlijnen.

De première speelt zich af in 2022 en volgt de 14-jarige tweeling Billie en Jade, gespeeld door respectievelijk Siena Agudong en Tamara Smart. Aangekomen in de nieuwe stad Raccoon ontdekken ze een sinister geheim dat hun leven radicaal verandert.

“Het is net zo eng als vermakelijk. Resident Evil is leuk voor fans van de videogame waarop het is gebaseerd, zonder nieuwe fans te vervreemden die misschien niet zo bekend zijn met de franchise. » –Taylor

De tweede tijdlijn neemt ons mee naar 2036, waar een dodelijk virus de wereld heeft geteisterd. Jade, nu gespeeld door Ella Balinska, vormt de kern van deze strijd om te overleven. Haar mysterieuze verdwijning en de verwoede zoektocht om haar te vinden, voegen voelbare spanning toe aan het plot.

Elke aflevering van Resident Evil dompelt je onder in een donker en angstaanjagend universum, waar gevaar alomtegenwoordig is en elke ontdekking de laatste kan zijn. Als je fan bent van post-apocalyptische thrillers en overlevingsverhalen, dan is deze serie een must see op Netflix.

12. Donker

Donker

Dompel jezelf onder in de fascinerende wereld van Donker, een Germaanse serie die misdaad, drama, mysterie en sciencefiction combineert in een klein stadje met een zware en mysterieuze sfeer. In navolging van de traditie van meeslepende sciencefictionseries zoals De reizigers et Resident Evil, neemt dit Netflix-meesterwerk je mee in een wervelwind van bovennatuurlijke mysteries en verborgen geheimen.

De serie volgt de intriges rond de verdwijning van twee jonge kinderen in dit ogenschijnlijk vredige Duitse stadje, maar dat een verontrustend geheim verbergt dat vier families onlosmakelijk met elkaar verbindt. Vergelijkbaar met de geliefde serie Stranger Things, Dark biedt een fantastisch spannende sfeer en een rijkdom aan menselijke relaties.

Vrucht van de samenwerking van Baran bo Odar en Jantje Friese, Donker met getalenteerde acteurs als Louis Hofmann, Karoline Eichhorn, Lisa Vicari en Maja Schöne. Sinds de release op 1 december 2017 heeft de serie het internationale publiek geboeid met zijn unieke mix van familiedrama, bovennatuurlijke elementen en fascinerende mysteries.

De kijker is voortdurend alert en probeert de draden van het plot te ontwarren, terwijl hij wordt meegesleept door de spanning en de donkere en beklemmende sfeer van de serie. Als je een fan bent van sciencefiction en mysterie, Donker is een serie die je niet mag missen op Netflix.

13. Zin8

Sense8

Betreed de fascinerende wereld van Sense8, een serie die actie, drama, sciencefiction en mysterie combineert tot een bedwelmende cocktail van spanning en emotie. Deze baanbrekende serie, gelanceerd op 5 juni 2015, is gemaakt door de zusjes Wachowski en J. Michael Straczynski, namen die een onuitwisbare stempel hebben gedrukt op de wereld van sciencefiction.

Het uitgangspunt van Sense8 is even intrigerend als vernieuwend. Stel je voor dat je geboren wordt met een gedeelde mentale en emotionele band met zeven andere mensen over de hele wereld. Deze eclectische groep, bijgenaamd de ‘sensaten’, wordt opgejaagd door een mysterieus en sinister bedrijf. De cast, net zo divers als hun personages, bestaat uit internationale talenten als Miguel Ángel Silvestre, Max Riemelt, Doona Bae, Brian J. Smith, Tuppence Middleton, Naveen Andrews, Daryl Hannah en Terrence Mann.

“Sense8 is een internationaal verhaal, maar uiteindelijk is het een verhaal over verbinding, acceptatie en het omarmen van wie je bent en de wereld om je heen. » – De zusjes Wachowski en J. Michael Straczynski

Sense8 is meer dan alleen een sciencefictionserie. Het is een emotionele reis die thema's als identiteit, diversiteit en menselijke verbinding verkent. Elke ‘sensate’ vertegenwoordigt een dwarsdoorsnede van de menselijke diversiteit en brengt een uniek perspectief naar hun onderling verbonden groep. De serie benadrukt het belang van acceptatie van zichzelf en anderen, een les die resoneert tot ver buiten de sci-fi-context.

Als je op zoek bent naar een sciencefictionserie op Netflix die emotionele diepgang en een aangrijpend plot biedt, Sense8 is zeker een serie om toe te voegen aan je kijklijst.

Lees ook >> Top 10 beste misdaadfilms op Netflix in 2023: spanning, actie en boeiende onderzoeken

14. Verdwaald in de ruimte

Verdwaald in de ruimte

Transporteer jezelf naar de verste uithoeken van het onontdekte universum met Verdwaald in de ruimte, een fascinerende serie die sciencefiction, avontuur, drama en familiale sfeer combineert. Deze serie is een gemoderniseerde en gedurfde versie van de beroemde klassieke televisieserie die in 1965 debuteerde.

De serie draait om de familie Robinson die, na een crash van hun ruimteschip, gestrand is op een onbekende buitenaardse planeet. Maar ze zijn niet de enigen: ze delen dit vreemde land met een buitenaards robotwezen. Dat maakt hun situatie nog delicater en spannender.

Deze serie, uitgebracht op 13 april 2018, wordt ondersteund door een getalenteerde cast, waaronder Molly Parker en Toby Stephens die de Robinson-ouders spelen, en Ignacio Serricchio en Parker Posey in sleutelrollen.

Indrukwekkend, Verdwaald in de ruimte slaagt erin een delicaat evenwicht te bewaren tussen de opwinding van interstellair avontuur en de uitdagingen van de gezinsdynamiek. Terwijl elk lid van de Robinson-familie probeert te overleven en zich aan te passen aan hun nieuwe omgeving, moeten ze ook omgaan met hun eigen persoonlijke problemen en gezinsspanningen.

Als je een sciencefictionfan bent en op zoek bent naar een serie die je betrokken houdt terwijl je diepere, menselijke thema's onderzoekt, zoek dan niet verder. Verdwaald in de ruimte is een perfecte keuze voor jou.

Ontdek >> Top 15 beste Franse films op Netflix in 2023: hier zijn de pareltjes van de Franse cinema die je niet mag missen!

15. The Umbrella Academy

The Umbrella Academy

Als je een passie hebt voor superheldenverhalen met een twist, dan The Umbrella Academy is een serie die bovenaan je Netflix-kijklijst zou moeten staan. Geïnspireerd door de gelijknamige strip geschreven door Gerard Way en geïllustreerd door Gabriel Bá, verscheen deze serie op 15 februari 2019 voor het eerst op het streamingplatform.

Het verhaal draait om zeven kinderen met buitengewone krachten, geadopteerd door een vreemde en zeer rijke man, die hen heeft opgeleid tot helden. Hun missie? Voorkom de apocalyps.

De serie wordt ondersteund door een getalenteerde cast, waaronder acteurs als Tom Hopper, Robert Sheehan, Elliot Page, Marin Ireland en Yusuf Gatewood. Anderszins, The Umbrella Academy valt op door zijn unieke mix van genres, waarin elementen van superhelden, sciencefiction, actie, avontuur en komedie worden gecombineerd.

Deze serie is een echte verademing voor iedereen die de overvloed aan conventionele superheldenfilms en -series beu is. Het brengt een nieuw perspectief op het genre, met een complex plot, diepe karakters en een gedurfde benadering van thema’s als diversiteit en verschil.

Als je op zoek bent naar een spannend en onvoorspelbaar avontuur, The Umbrella Academy is een must-have optie onder de beste sciencefictionseries die beschikbaar zijn op Netflix.

Zie ook >> Top 17 beste Netflix-horrorfilms 2023: spanning gegarandeerd met deze enge keuzes!

16. Legenden van morgen

Legenden van morgen

In het hart van het DC Comics-multiversum spreidt een andere superheldenserie zijn vleugels uit. “ Legenden van morgen » is een serie die je meeneemt op een reis door de tijd, met een bont gezelschap van tijdreizigers. In tegenstelling tot de typische superhelden bestaat dit team uit buitenbeentjes en misdadigers, maar vergis je niet: hun doel is niet minder nobel: de mensheid redden.

Oorspronkelijk van Pijl-vers, deze serie zit vol leuke avonturen, onverwachte wendingen en een breed scala aan plots. Het valt op door zijn voortdurend veranderende cast, die de instabiliteit van tijdreizen weerspiegelt. Bovendien heeft de serie zichzelf door de seizoenen heen opnieuw kunnen uitvinden, wat ertoe heeft bijgedragen dat het enthousiasme van de kijkers behouden bleef.

Legenden van morgen staat bekend om zijn unieke mix van humor, drama en actie. Het biedt een verfrissend perspectief op het sciencefictiongenre en introduceert komische elementen die de over het algemeen donkere sfeer van het genre verlichten. Als je op zoek bent naar een serie die elementen uit science fiction, superhelden en tijdreizen op slimme wijze combineert, dan is ‘Legends of Tomorrow’ een serie die je niet wilt missen op Netflix.

Lees ook >> Top 15 beste recente horrorfilms: spanning gegarandeerd met deze enge meesterwerken!

17. Liefde, dood en robots

Love, Death & Robots

Het ontwikkelen van thema's rond sciencefictiontechnologie, Love, Death & Robots is een geanimeerde anthologiereeks die je meeneemt op een reis door gevarieerde universums, waarbij elke aflevering uniek is in zijn soort. Deze fascinerende serie, uitgebracht op 15 maart 2019, is de creatie van de legendarische regisseur David Fincher.

Met een getalenteerde cast, waaronder Fred Tatasciore, Nolan North, Noshir Dalal en Josh Brener, brengt deze serie een revolutie teweeg in het animatiegenre, waarbij actie en sciencefiction op vakkundige wijze worden gecombineerd. Elke aflevering is een klein juweeltje dat schittert door zijn originaliteit en creativiteit. Het biedt een breed scala aan tonen en vertelstijlen, waardoor elke aflevering onvoorspelbaar en spannend wordt.

“Love, Death & Robots is als een doos met sci-fi-chocolaatjes. Je weet nooit wat je krijgt, maar elk stuk is een heerlijke verrassing. »

Als je een fan bent van science fiction en op zoek bent naar iets anders, iets dat de grenzen van animatie en storytelling verlegt, dan is Love, Death & Robots een must-see op Netflix. Het is een serie die nooit ophoudt te verrassen en een nieuwe visie biedt op de toekomst, technologie en de mensheid.

Dus of je nu een sciencefictionliefhebber bent, een animatiefan of gewoon iemand die op zoek is naar iets nieuws en spannends om naar te kijken, vergeet niet toe te voegen Love, Death & Robots toe aan je lijst met series die je op Netflix kunt bekijken.

18. iZombie

iZombie

Dompel jezelf onder in de donkere en mysterieuze wereld van iZombie, een serie die horror, misdaad en drama vakkundig combineert. Deze serie, bedacht door Chris Roberson en Michael Allred, presenteert een uniek en boeiend concept in het sciencefictiongenre.

De plot draait om een ​​medische bewoner genaamd Liz, prachtig gespeeld door Rose Mc Iver. Liz leidt een perfect leven, totdat ze op een noodlottige nacht in een zombie verandert. Maar Liz is geen gewone zombie, verre van dat. Haar huid is misschien krijtwit en haar hart klopt maar twee keer per minuut, maar ze kan nog steeds lopen, praten, denken en emoties voelen.

In feite krijgt Liz na haar transformatie een verbazingwekkende gave: ze kan tijdelijk de herinneringen en vaardigheden erven van de moordslachtoffers wier hersenen ze opeet. Deze gave geeft hem de kans om misdaden op onverwachte en uiterst effectieve manieren op te lossen.

Onder het mom van een medium gebruikt ze haar visies om samen te werken met een lokale detective, gespeeld door Malcolm goodwin. Samen lossen ze de meest verbijsterende moorden op, waardoor Liz' nieuwe leven betekenis en doel krijgt.

Ondanks het morbide thema biedt ‘iZombie’ luchtige verhalen, vaak onderbroken door donkere humor. De serie heeft veel te danken aan de opmerkelijke prestaties van Rose Mc Iver, wier interpretatie van Liz altijd vertederend is, hoewel voortdurend wisselend vanwege de persoonlijkheden die ze belichaamt.

Met zijn unieke mix van genres en innovatieve benadering van het zombiethema, iZombie is een serie die opvalt in het sciencefictionlandschap. Als u op zoek bent naar buitengewoon entertainment, iZombie is zeker een serie om aan je lijstje toe te voegen.

19. De flitser

De flits

Maak het u gemakkelijk en bereid u voor om verblind te worden De flits, een boeiende serie die actie, avontuur en het superheldengenre vakkundig combineert. Deze Amerikaanse televisieserie, geproduceerd door het CW-netwerk, is gebaseerd op het DC Comics-personage Barry Allen, ook wel bekend als The Flash.

Barry Allen, gespeeld door de charismatische acteur Grant Gustin, is een jonge wetenschapper die voor de politie van Central City werkt. Nadat hij tijdens een laboratoriumongeval door de bliksem is getroffen, ontwaakt Barry uit een coma en ontdekt dat hij nu gezegend is met bovenmenselijke snelheid. Deze buitengewone nieuwe vaardigheid drijft hem naar een nieuw universum vol gevaren en uitdagingen.

In tegenstelling tot andere superheldenseries, De flits valt op door zijn lichte en leuke toon, waardoor kijkers een welkome afwisseling krijgen van de duistere en serieuze thema's die vaak in het genre aanwezig zijn. Ondanks de vele bedreigingen waarmee Central City wordt geconfronteerd, weet de serie een dynamische en optimistische sfeer te behouden.

De flits staat ook bekend om zijn fantastische casting. Naast Grant Gustin spelen Danielle Panabaker, Jesse L. Martin en Danielle Nicolet in de serie. Elke acteur voegt een unieke diepte en dimensie toe aan zijn personage, waardoor een extra laag betrokkenheid aan de plot wordt toegevoegd.

De serie werd voor het eerst gelanceerd op 7 oktober 2014 en heeft sindsdien de aandacht van het publiek over de hele wereld geboeid met zijn onweerstaanbare combinatie van actie, avontuur en humor. Als je op zoek bent naar een superheldenserie die de standaard doorbreekt, De flits zeker een bezoekje waard.

20. Zwarte bliksem

Black Lightning

Als je de wereld van de Netflix-sciencefictionseries induikt, kun je deze niet missen Black Lightning. Deze serie, waarvan het verhaal zich concentreert op een zwarte familie, brengt een frisse wind in de verzadigde wereld van superhelden. Ze valt op door haar intelligente en genuanceerde benadering van kwesties als ras en politiek, zonder ooit te vervallen in didactiek.

De hoofdpersoon van Black Lightning is geen typische tiener, maar een voormalige burgerwacht die schooldirecteur werd. Hij wordt gedwongen weer in dienst te treden vanwege het toenemende drugsgerelateerd geweld in zijn buurt. Dit aangrijpende verhaal van een man die vecht om zijn gemeenschap te beschermen, blijft gedurende de hele serie relevant en geworteld in de realiteit.

Black Lightning biedt een held waar je onmiskenbaar voor kunt pleiten, een personage dat zowel complex als inspirerend is.

Naast het hoofdplot getuigt de serie van een bijzondere intelligentie in de manier waarop de krachten van andere personages worden geïntroduceerd. In tegenstelling tot veel andere shows in het genre voelt Black Lightning niet de behoefte om aan het einde van elk seizoen van het grote kwaad af te komen, wat helpt om een ​​gevoel van continuïteit en evolutie gedurende de serie te behouden.

Samengevat, Black Lightning is een superhelden-, actie- en dramaserie die opvalt door zijn authentieke aanpak en intelligente verhalen. Als je op zoek bent naar een serie die sciencefiction en sociale realiteit op slimme wijze combineert, zoek dan niet verder.

[Totaal: 0 Gemeen: 0]

Geschreven door Beoordelingen Redacteuren

Het team van deskundige redacteuren besteedt hun tijd aan het onderzoeken van producten, het uitvoeren van praktische tests, het interviewen van professionals uit de industrie, het beoordelen van consumentenrecensies en het schrijven van al onze resultaten als begrijpelijke en uitgebreide samenvattingen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Wat denk je?

383 Punten
upvote downvote